RETNINGSLINJER FOR KOMMUNALE ID-KORT
 

1. HVEM OMFATTES AV ORDNINGEN
Alle fast tilsatte som innehar en stilling som tilsier at vedkommende i sin daglige tjeneste har et behov for å legitimere seg overfor kommunens innbyggere og brukerne av kommunale tjenester, omfattes av ordningen. Det samme vil være tilfelle for arbeidstakere i ferievikariater, sykevikariater og midlertidig tilsatte av kortere eller lengre varighet.

2. TYPE ID-KORT
For fast tilsatte vil det bli utstedt et ID-kort med bilde. ID-kortene vil ha en gyldighet på 5 år, eventuelt til det skjer endringer som tilsier at nytt kort må utstedes.

ID-kortet med bildet benyttes også for arbeidstakere som er midlertidig tilsatt i minst 6 måneder. Kortet vil ha en gyldighet for tilsettingsperioden.

For arbeidstakere i kortere ferievikariater, sykevikariater og andre kortere tilsettingsforhold vil det kunne utstedes ID-kort for den perioden vedkommende er tilsatt i Nordre Land kommune. Disse kortene vil normalt utstedes uten bilde og er et forenklet ID-kort.

 ID-kortet er enkelte tjenestesteder kombinert med nøkkelkort.

3. BESTILLING AV ID-KORT
Alle ID-kort utstedes etter skriftlig rekvisisjon fra den enkelte personalleder. IKT og vaktmestertjenesten har ansvar for å produsere ID-kortene og videresender ferdigproduserte kort til den ansattes personalleder.

4. BRUK AV ID-KORT
Arbeidstakere i Nordre Land kommune som har fått utlevert ID-kort, skal uoppfordret legitimere seg med ID-kort når de er i tjeneste.

5. ARKIV OG OPPFØLGING
Faggruppe HR oppretter arkiv for rekvisisjon av ID-kortene. Vaktmestertjenesten holder oversikt over alle kort som utstedes.

ID-kort som ikke lenger er gyldig skal inndras av personalleder. Den ansattes personalleder har ansvaret for at utleverte ID-kort blir innlevert og returnert vaktmestertjenesten ved utløpsdato, endret funksjon, opphør av arbeidsforhold osv.

6. TAP AV ID-KORT
Tap av ID-kort skal umiddelbart meldes til arbeidsgiver ved nærmeste leder.

7. ERSTATNING AV ØDELAGT ID-KORT ELLER KORTHOLDER 
Ved uvøren bruk, gjentatt tap eller ødeleggelse av kort og kortholder, kan arbeidsgiver kreve kort og kortholder erstattet av den ansatte.

 

Arbeidsrutine
Vilkår
Rekvisisjon
Inndragelse

Retningslinjene er oppdatert 14.07.2010