Retningslinjene i PDF-fil

Retningslinjer for utlån og utleie av kjøretøy, maskiner og annet utstyr tilhørende Nordre Land kommune
 
Retningslinjene er uttømmende.
 
1.    Utlån og utleie av kjøretøy, maskiner og utstyr
 
1.1       Det er ikke anledning til å låne ut eller leie ut kjøretøy, maskiner eller annet utstyr til ansatte eller andre for privat eller næringsmessigbruk. [1]
 
1.2       Kjøretøy, maskiner og annet utstyr kan lånes ut til tjenestelig bruk ved andre enheter innen Nordre Land kommune.
 
1.3       Kjøretøy, maskiner og annet utstyr kan lånes ut eller leies ut til ansatte eller andre innbyggere i Nordre Land kommune dersom dette er nødvendig for å forebygge eller begrense skader på veg, eiendom eller kostbart materiell.
 
         Eksempler på slike tilfeller kan være ved skred, oversvømmelser og brann.
 
1.4       Kjøretøyet eller maskinen skal føres eller betjenes av kvalifisert personell innen aktuell avdeling, primært den som benytter kjøretøyet eller maskinen til daglig.
 
         I de tilfeller hvor kjøretøy eller maskiner leies ut/lånes ut og vil bli betjent av andre enn den som benytter kjøretøyet eller maskinen til daglig, skal det påses at aktuell maskinfører/sjåfør har den sertifisering og godkjenning som er påkrevd. Ved utlån av annet utstyr skal det påses at leietaker/lånetaker har fått nødvendig opplæring og instruksjoner for bruk av utstyret.
 
1.5       Utlån og utleie av utstyr til lag og foreninger kan skje etter egen avtale med den aktuelle enhet.
        
2.    Kommunale bygg og anlegg
 
2.1       Privat bruk av kommunale bygg og anlegg skal ikke forekomme.
 
2.2       Lagring eller oppbevaring av private eiendeler i kommunale bygg eller på kommunale områder skal ikke forekomme uten særskilt avtale.
 
2.3    Unntak:
 
2.3.1 Utlån eller utleie av svømmebasseng ved skolene, rom og treningsutstyr i  
enhetene kan skje etter egen avtale i forbindelse med organiserte aktiviteter for kommunens ansatte. Jf. folkehelseperspektivet.
 
2.3.2 Utlån av rom til lag og foreninger kan skje i henhold til egne retningslinjer for utlån/utleie av lokaler ved den enkelte enhet.
2           For bruk av tjenestebil eller kommandobil gjelder følgende
 
3.1     Kommunens biler skal ikke benyttes i privat sammenheng, og skal parkeres på
tjenestestedet.
 
3.2     Alle tjenestebiler skal ha et system for registrering av kjøring, i form av 
kjørebok eller annen form for logg/registrering.
           
3.3     Unntak:
 
3.3.1       Vaktansvarlig for veg, vann og avløp kan gis unntak fra kravet om parkering av
tjenestebil på tjenestestedet dersom dette er hensiktsmessig med hensyn til avstand mellom tjenestested, bopel og kommunalt anlegg.
 
3.3.2       Vakt innen vaktmestertjenesten skal kunne bruke tjenestebil i de tilfeller det er   
nødvendig for å utføre et arbeidsoppdrag utenfor normal arbeidstid. Bilen skal            ikke benyttes som privat nyttekjøretøy.
 
3.3.3       Overordnet vakt innen brannvesenet skal bruke kommandobil til enhver tid under vakt. Bilen skal ikke benyttes som privat nyttekjøretøy utover ordinære og nødvendige ærend.
 
4.      Beslutningsmyndighet og vilkår i henhold til disse retningslinjene
 
4.1                  Det er enhetsleder eller den som enhetsleder skriftlig har delegert myndighet til som har ansvar for at retningslinjene gjøres kjent blant de ansatte, og at reglene blir fulgt.
 
4.2                  Den som har beslutningsmyndighet og har lånt ut eller leid ut utstyr i henhold til pkt. 1.2, 1.3, 1.4,1.5, 2.3.1 og 2.3.2 har ansvaret for å påse at det ikke blir utlånt/utleid utstyr i et slikt omfang at beredskapen eller tjenesten blir svekket.
 
4.3                  Den som leier ellerlåner utstyret har ansvaret for at utstyret blir levert tilbake i samme stand som ved utlevering.
 
4.4      Ved skade på lånt eller leid utstyr kan leietaker/lånetaker bli stilt til økonomisk ansvar.
 
4.5      Utlån og utleie skal kvitteres i egen bok eller skjema.
 
4.6      Organiserte aktiviteter for kommunens ansatte i henhold til punkt 2.3.1 skal godkjennes av rådmannen.
 
4.7     Overtredelse av retningslinjene medfører reaksjoner i form av tilrettevisninger.
 
 
 
 
Retningslinjene er godkjent av F-adm i sak 3/12, i møte 09.05.2012
 
[1]Bord, stoler og duker som leies ut mot betaling i forbindelse med cateringvirksomhet i enhet Omsorg og rehabiliteringer fortsatt tillatt.