Retningslinjer for utbetaling av forskudd på lønn, feriepenger og reiseregninger

FAST LØNN

Timelønnede og vikarer kan i noen tilfeller få forskudd. Den som har attestasjons- eller anvisningsmyndighet attesterer utbetalingen som sendes lønningssjefen til helhetsvurdering som for forskudd på fast lønn.

Etter at timelistene er registrert inn i lønnssystemet kan utbetaling av forskudd innvilges av lønningskontoret. Der det er formålstjenlig tas dette opp med enheten. Beløpet skal vanligvis trekkes i første lønn, men tilbakebetalingsplan kan i enkelte tilfeller vurderes. Målet må være både for enheter og lønningskontor at muligheten for forskudd brukes minst mulig, men i noen tilfeller kan det være riktig å bruke det. Det kan være lister som kommer for sent inn i lønnssystemet uten at lønnstaker har noen skyld i det, for liten utbetaling, lønn til sommervikarer o.l. I tillegg kommer noen andre tilfeller der det kan gis forskudd pga. problemer den ansatte er kommet opp i.

REISEREGNINGER

Her gjelder det samme som for timelønnede og vikarer.

FORSKUDD PÅ FERIEPENGER

Det utbetales bare helt unntaksvis forskudd på feriepenger. Det må søkes skriftlig m/begrunnelse og vurderes av enhetsleder og lønningssjef.

REISEFORSKUDD

Det kan utbetales reiseforskudd. Dette gjelder spesielt i forbindelse med kurs og konferanser hvor den ansatte må legge ut. Nytt forskudd skal i alminnelighet ikke gis før tidligere forskudd er gjort opp.